Polyfázové spaní gear

#

Já používám tyhle dva zásadní nástroje, a to sice masku na oči, kterou jsem dostal při nějakém delším letu a pochopitelně i špunty do uší. Samozřejmě dnes jsou na špunty do uší celé automaty, které mají podle mě vydávat žvejky a ne špunty, ale proti gustu…

 

sleeping gear 1

 

Proč věci na spaní

Abych relativně snadno mohl usnout téměř kdekoliv. Když jsem na 100% začínal s polyfázovým spaním dle protokolu uberman, kdy jsem po několik měsíců spal jen 2h denně.


K čemu je to dobrý?

Já nejsem kafař a ani na nějaký energiťáky mě nedostanete. Občas si přes víkend něco dám, ale to je max. Mým hackem na produktivitu jsou šlofíčky. Kdykoliv jsem tedy unavený a cítím, že nějak zpomaluju, dám si dvacet a hned je mi o poznání lépe. Když tohle chci zrovna udělat v kanceláři anebo snad i mezi mítinky, tak se mi hodíte snadno si udělat instantní noc :-D.

Přenosnost je taky super faktor u téhle pomůcky. Jasně, že když máte místnost jen pro sebe a totál kontrolu nad žaluziemi, tak si noc uděláte i tak, ale s tím nikam nepůjdete. Maska a špunty nic neváží a nacpete to třeba i do kapsy u kalhot, takže je to ideál na cestování.


Jak to funguje?

Maska patří na oči a gumička, která vám ji drží na hlavě může být překvapivě volná. Pokud tomu tak je, bývá to tak proto, že při spánku nechcete, aby vás tlačila hlava...

U špuntů je situace trochu jiná. Nejběžnější špunty do uší jsou dle mého názoru pěnové. Můžou stát cca nějakých 5 korun a fungují tak, že mezi palce a ukazovákem stlačíte jejich špičku a užmolkáte ji víc k sobě. Vytvoříte tím takový užší a ostřejší hrot, který si pak strčíte do ucha. Špunt se vám pak v uchu rozbalí, a tak vám to ucho ucpe.

Pěnovými špunty jsem sice začínal taky, ale dnes vám doporučím silikon. Dnes mám oblíbené špunty od značky Mack’s, které najdete třebas tady https://www.earplugs.cz/spunty-na-spani/pillow-soft-white6/. Výhoda spočívá v tom, že si je vlastně necpete do ucha, ale vstup do ucha si jimi jakoby zapečetíte, takže když si lehnu na bok a hlavu otočím na stranu, nic mě vevnitř v uchu nepíchá…

 

Macks

 

Nedávno jsem teď ještě začal testovat oranžové Mack’s špuntíky pro chrapouny i proto, že mi bylo řečeno, že ne vždy jsem tak tichounký spáč, jak jsem si myslel. Tak ať mám aspoň něco na doporučení.


Efekt

Instantní odpočinek. Tak jak někdo jako první stopuje nejbližší kavárna, kamkoliv se přesune, já mám taky rád možnost dobýt si energii po svým téměř kdekoliv.

I když zrovna nedělám polyfázové spaní, tak díky těmhle drobným věcem se hned cesta autem z pláže nebo busem z hor hnedka zpříjemní.


Magor level: 2/3

Buďme v kontaktu