Organizér financí

#

Organizátor financí je aplikace do mobilu, kam si zapisujete, co kde a za co utrácíte.

A zas tu mám jednu appku jako cool tool... Já používám Spendee, což je velmi povedená appka z dílny kluků a holek z Cleevio, se kterými jsem se nikdy nepotkal, ale appku mají dobrou :-D. Spendee je k dispozici pro Jabláky i Androiďáky.


Proč mám organizátor financí

Abych měl přehled, jestli neutrácím moc za blbosti.


K čemu je to dobrý?

Když už je člověk nalomenej na to, že si dělá záznamy, jak už jsem se podělil v postu o Super Stopkách, tak takovej rozumnej krok přirozenej jsou finance. Jak říká můj děda: Korunku ke korunce...

Se Spendee konkrétně se dají dělat všelijaké blbosti jako, že si vytvoříte budget na měsíc nebo, že si to navážete na bankovní účet, takže když platíte kartou, tak se vám to automaticky zaznamenává do appku. Já jsem ale trochu paranoidní, takže tohle dělám jednoduše růčo.

Pro mě je to tedy dobré v tom, že vidím, do čeho cpu peníze, jak moc jich tam cpu a jestli bych si neměl krotit.


Jak to funguje?

Vytvoříte si kategorie toho, v čem utrácíte peníze. Ikonkově i barevně si je rozlišíte, aby to bylo krásný a pak už jen zadáváte svoji útratu při každém nákupu.

Můžete mít víc peněženek, můžete to mít napojeno na bankovní účet, můžete si naplánovat budgety a dělat s tím další psí kusy. Je dobré taky zmínit, že tahle appka je zamykatelná kódem nebo na otisk prstů. Jde přece jen o vaše prachy, takže to asi každý vidět nemusí...


Efekt

Jednoznačné zvýšení pocitu dospěláckosti a zodpovědnosti k vlastním financím. Místo toho, abyste spoléhali na pocity, kterým se věřit nedá (Zvlášť když byste zrovna ty nové boty moc hrozně chtěli, že ano...), máte na svoje finanční jednání tvrdá data. Kouknete a víte, jestli si něco můžete dovolit anebo jestli by třeba nebylo vhodné kupovat méně značkových vod.

spendee2

 

Já jsem se takhle třeba naučil kupovat věci ve větším dopředu, pokud jsou trvanlivé, ale současně i nekupovat něco jen proto, že je to ve slevě. Může to být sice větší množství, (které je pořád dražší než to menší), ale když by se to mělo zkazit, nebo bych se musel nutit to konzumovat, tak raději ušetřím a koupím si to ve slevě.


Magor level: 1/3

Buďme v kontaktu