Fitness guma

#

V knížce Neposer se mám celou sekci, která se věnuje tělu a jak nám ovlivňuje mysl. Fitness guma je jeden z nástrojů, co používám, aby ve zdravém těle byl zdravý duch. Jářku, ne?! Takovéhle gumy mívajé různou silou odporu (většinou je to rozlišeno barvou) a jde je používat na protahování, posilování, fitness anebo tím někoho pořádně mrsknout.

 

Já používám takovouhle modrou gumu, která byla ze série nejsilnější. Už si nejsem jistý, kde jsem to koupil a dneska je toho dost na internetech, ale myslím, že v podstatě stejné jsou tyhle.


Proč mám fitness gumu

Abych snadno mohl posilovat a protahovat špatně dostupná místa.


K čemu je to dobrý?

Některé věci, mám pocit, se činkama prostě neprotáhnou a neposílí. Vždycky je kolem nějaký větší sval, který to vykompenzuje, a to já nechci, protože v gymnastice často člověk potřebuje ty vnitřní svaly. Oni možná nejsou tak vidět, ale zas vám pomůžou v tom nezlomit si vaz, a to je u mě win :-D.

Přenosnost je další super faktor u téhle pomůcky. Nic to neváží a nacpete to třeba i do kapsy u kalhot, takže je to skvělé na cesty. Co mám na tom taky hodně rád je i fakt, že taková guma vám může nejen ztížit cvičení, ale naopak ho i zjednodušit. Nejste dost silní na chin-up/shyb? No problem. Zaháknete si gumu za nohy, chytnete hrazdu a ona vám lehce pomůže se vytáhnout.


Jak to funguje?

Je to guma... tak se to natahuje.

Ok, můžeme jít trochu do detailu ;-). Jde o to, že je třeba znát ty cviky, kterými chcete posílit danou část těla. Já jsem měl ještě z mladých a rozverných let zranění krku a ramene, takže se často snažím protáhnout a posílit mezilopatkové svaly, aby mě to nebolelo. Můj konkrétní zvyk vypadá takhle nějak:

guma+Adam

Vždycky, když jsem trochu posílil, tak jsem si gumu jednoduše přeložit (tím zvýšil zátěž) a vesele pokračoval dál. Napište mi, kdyby vás zajímali konkrétně nějaké cviky. Když bude zájem, mohl bych spáchat nějaké to video.


Efekt

Ani na cestách se nemůžu vymlouvat na to, že nemám, jak cvičit.

Já tedy ani nechci, protože mi to dělá fakt dobře na to moje starý tělo, ale i když je všechno v pohodě a člověk vybalit ten batoh a uvidí tu gumu, tak si řekněme, že když už si ji přivezl, tak by ji měl asi použít.



Magor level: 2/3

Buďme v kontaktu