Organizér klíčů

#

Organizér klíčů je hrozně sexy název pro klíčenku, která vám umožňuje udržet klíče stejně seřazené v kompaktní formě.

Já používám takhle krásně zelený organizér od KeySmart. Už ho mám nějaký pátek a když jsem ho kupoval, tak jsem si ho musel objednat z Ameriky, protože u nás nic podobného k dostání nebylo. Naštěstí vám stačí do vyhledávače napsat "organizér na klíče" a najde vám tu spoustu levných možností.


Proč mám organizér klíčů

Aby mě do stehna nebodala koule klíčů.


K čemu je to dobrý?

To si nedokážete představit, jak mě to jeden čas sralo, když mě ty klíče vždycky nepříjemně bodly. Jednoho krásného dne pohár přetekl a já to potřeboval vyřešit. Takže jsem si koupil KeySmart, který mě, tuším, stál dvacet dolarů plus asi pět nebo deset dolarů na víc za háček na kapsu.

Dodnes trvám na tom, že to byla skvělá investice. I když se to dnes dá koupit za méně i bez poštovného z USA. Prostě mi tu ušetřilo každodenní bolehlav.

Taková vlastně blbost a co to udělá... Organizér mi hezky drží klíče ve stejném pořadí a to znamená, že nepotřebuji žádné barevné kroužky na rozlišení toho, který klíč je na co. Prostě si pamatuju pořadí. Mám navíc klíče různého typu, takže o to snazší je najít přesně ten, který chci.

Klíčů tam můžu nacpat kolik chci, i když při větším počtu si musíte dokoupit nastavovák šroubků, které to drží pohromadě.

Dražší varianty konkrétně KeySmartu vám dnes nabízejí baterku a zabudovaný háček na kalhoty a gps tracker atd. atd. Pro každého, co mu zapálí lýtka ;-).


Jak to funguje?

Můj organizér jsou dvě ocelové destičky, které jsou na konci spojeny šrouby. Klíčů si na šrouby můžete nasadit kolik chcete, ale nezapomeňte, že šroubek má jaksi stálou délku, takže pokud klíčů budete mít víc, chce to počítat s nastavováky šroubů, které vám společnosti rádi prodají taky.

Já mám na každé straně 4 klíče a tloušťka je to pro mě ok.

keysmart1

Kromě klíčů můžete přidat různá očka, nožíky, malý USBéčko a kdo ví, co ještě. Já nedám dopustit na ten háček.

Háček si totiž zaháknete za kapsu, což způsobí, že vám klíčenka vlastně visí zevnitř v kapse, aniž by se dotýkala spodku kapsy. Mě to dává pocit, že tu kapsu mám skoro prázdnou.


Efekt

Klíče mě nebodají do nohy. Nepřekáží mi ani když si sednu a je občas i zábava, když vás někde vyhazovač podezřívá z toho, že máte kudličku, a pak se musí uklidnit, protože to jsou jen klíče.

keysmart2

 

Magor level: 1/3

Buďme v kontaktu