Si slaboch

#

Jeden môj známy mi raz povedal, že som slaboch, lebo mám zo všetkého strach. Nesúhlasila som s jeho tvrdením a nestotožňujem sa s ním ani dnes, po niekoľkých rokoch.

V prvom rade to povedal v debate, v ktorej sa ma snažil presvedčiť, že by som nestiahla lajnu koksu a nešla downhill na biku bez prilby. Mal pravdu (aj keď si myslím, že nie preto, lebo by som sa bála, skôr preto, že nie som blbá).

 

Pochyby druhých

Napriek tomu som o jeho tvrdení začala uvažovať. Je pravda, že sa bojím mnohých vecí. Robí strach zo mňa slabocha?

Na úvod vám asi priznám, že som o sebe začala pochybovať a chvíľu som si fakt myslela, že som slabá. Prečo sa bojím veci, ktoré ostatným nepohnú brvou? Ale časom som dospela k nasledujúcemu názoru.

Jednak nemám strach ÚPLNE zo všetkého a tieto slová na mňa pôsobia pasívne agresívne. A potom, aj keby, strach nie je prejav slabosti. Naopak, chce to ohromnú odvahu, silu aj odhodlanie žiť so svojimi strachmi. Niektorí z nás sa musia každý deň prekonávať v situáciách, ktorí ostatní považujú za bežné, normálne, nudné.

 

Strach a odvaha

Jedni z najsilnejších ľudí, akých poznám, mali strach. Ale veci, ktorých sa báli alebo situácie, v ktorých sa necítili isto, robili aj napriek tomu, že v nich nie sú komfortní. Zvádzať vnútorný boj v tom istom momente, ako bojujete s okolitým svetom je náročné a hlavne- ODVÁŽNE.

balance-2121323

 

Preto prosím, miesto toho, aby ste zhadzovali ľudí, čo sa boja, podporte ich. Spravme spolu svet o niečo lepším miestom.

Podľa Adama sa strachu nikdy nezbavíme. Čo ale môžeme urobiť, je, že sa s ním skamarátime, ošaháme si ho a postupne si naň zvykneme. Ak chcete vedieť ako, prečítajte si Adamovu novú knihu Neposer se, ktorá čoskoro štartuje svoju hithit púť.

Budem rada, ak nás podporíte!

 

 

 

Alex 

Alex je silným milovníkem psaného slova. Na fungování Neposer se má mamutí díl práce a těžkosti života zná více než dost. Proto jsem velmi rád, že se rozhodla vykouknout ze zákulisí, dát prostor svému spisovatelskému střevu a podělit se o svoje zkušenosti. Sám jsem se od ní dost naučil.

Adam Carson

Buďme v kontaktu