Super stopky

#

Tento měsíc jsem dal psaní knihy Neposer se 157h. Můžu to říct díky super stopkám, což je apka do mobilu, kterou si měřím čas, který přes den věnuju různám činnostem.

 

Appka, kterou používám já se jmenuje Awesome Time Logger, protože jsem Androiďák, ale podobných aplikací je celá řada, a i Jablečňáci určitě něco najdou ve svém app storu.


Proč mám super stopky

Abych věděl, co jak dlouho dělám.


K čemu je to dobrý?

Nejdřív mi to přišlo jako blbost, ale pokud jste jako já aspoň trochu, tak nemáte problém být busy, i když vlastně to, co děláte, není až tak zásadní. Třeba je to jen rutina anebo se nechcete nudit. Kdo ví. Nejsem vaše máti :-P.

Každopádně jsem se jednoho krásného dne přistihl, že hledám víc času a přemýšlel jsem, kde bych ho vzal. No jo, ale neměl jsem na to žádná data... Jo, jo, vím, že to může znít divně, ale dejte mi chvilku.

Já osobně jsem docela pintlich a nedělá mi tedy problém ladit věci do aleluja. V tom je ale zakopaný ten pes, protože nemám pocit, že bych tím trávil nějak moc času. Ale opak byl pravdou. Stručně řečeno, pocitu se nedá věřit. Lepší jsou data.


Jak to funguje?

Tyhle stopky jsou nezastavitelný.

Ok, tak zastavit se dají, ale pointou je, že je nezastavujete. Vytvoříte si v nich různé kategorie činností (ne nemusí to být v AJ). Co tam mám já?


-work

-commute

-food

-rest

-accent artisan

-neposer se

-vlog

-drums

-singing

-sleep

-gymnastics

-workout

-housework

-sexy time

-shopping

 

Mám tam pak ještě hrstku dalších kategorií, které měním podle aktuální potřeby. Časomíra běží sama a když chci danou aktivitu ukončit, tak jen zmáčknu ten velký button LOG. To způsobí, že se stopky vynulují a aktivita s uplynulým časem se uloží. Já si pak volbu posunu na novou aktivitu a ta už se rovnou stopuje sama.

Mimochodem, dá se obejít i to mačkání tlačítka LOG a mít to nastaveno tak, že při každé změně kategorie se vám stopky vynulují automaticky. S nastavením si můžete vyhrát.

Stopujete si takhle celý den a z toho máte záznamy. A ano, musíte se nejdřív naučit nezapomínat vždycky vytáhnout ten mobil, když měníte přes den svoje aktivity.

stopky2

Efekt

Místo toho, abych odhadoval, co jsem, jak dlouho dělal, mám teď na to tvrdá data. Podle toho si upravím, jak trávím čas.

Mě se třeba ukázalo, že strašně moc trávím houseworkem, tedy uklízením. No... jsem říkal, že jsem trochu pintlich. Díky super stopkám jsem to zredukoval a nacpal tu extra hoďku jinam.


Magor level: 2/3

Buďme v kontaktu